Megjelent a Kárpátia második videóklipje

Forrás: 
alfahir.hu

Hintaló címmel közkinccsé tette második klipjét a népszerű nemzeti rockzenekar, a Kárpátia. Az új összeállítás kapcsán Petrás János frontember gondolatait megosztotta a nagyközönséggel is.

A dalban Petrás Jánosék végigjárják az életet a hintalótól a hintaszékig úgy, hogy – ahogy a zenekarvezető fogalmaz – bár az idő elszáll, de az ember mit sem változik belülről, mert a hazaszeretet valahol a génjeinkben hordozva örököltük meg és adjuk tovább nemzedékről nemzedékre. Így tudott fennmaradni a magyarság az évezredek alatt – emeli ki Petrás. – Hordozzuk magunkban hun Attila jellemvonásaitól kezdve át a történelem viharain keresztül minden megénekelt vagy elfeledett hősünk életének egy darabját. Ez a dolog megfoghatatlan, mégis meghatározza életünk minden pillanatát, és így válunk mi is a jelen történelmünk és a jövőnk alakítójává.

A népszerű zenekar a magyar emberek feladataként határozza meg, hogy a láncot nem szakíthatják meg, nem is tudnák, hiszen Isten a magyarnak küldetést adott, és kinek-kinek meg kell találnia saját életében azt az utat, amit az Isten és Haza dicsőségére végig kell járnia. Van, akinek hadvezérré, és van, akinek kováccsá kell válnia, de mindegyik fontos, hiszen ne feledjük – emlékeztet a régi versre –, volt már olyan csata, ami egy rosszul bevert patkószög miatt veszett el.

A nemzet iránti elkötelezettség a zenekar énekese szerint, nemre és korra való tekintet nélkül buzog fel minden jó magyarban. Voltak és lesznek is Zrínyi Ilonák, Bulcsúk, Széchenyik, Tóth Ilonkák – sorolja a hősöket. A mai magyar emberek pedig nem kevesebbek, sem többek példamutató elődeinknél. A hősök ma is köztünk járnak, és, még ha nem is tudjátok magatokról, higgyétek el, hogy egy megfelelő történelmi pillanat minden magyart hőssé avat! – írja buzdító beszédében Petrás. Ide születtünk, itt élünk, és itt öregszünk meg, de csak a testünk, hiszen a lángoló lélek mindig fiatal és életerős vidám tekintettel vértezi fel a még oly ráncos szempárokat is. Rettegjen az, ki a magyarra kezet emel, mert karddal s tűzzel veszünk elégtételt. S ha ez a tisztesség nem adatik meg egy nemzedéknek, akkor majd gyermekei megteszik, mert a magyarság nem csak jelen, hanem a kezdetek kezdetétől való, és az idők végezetéig tart – figyelmeztet a nemzeti rock ikonikus alakja.

A pozitív kicsengésű gondolatmenetet így fejezi be a népszerű zenész: „Tehát vetkőzzük le a mások által ránk erőltetett hitvány pesszimizmust, és bizalommal, derűlátóan tekintsünk jövőnkre! A régi idők táltosai tisztában voltak azokkal a hatalmas energiákkal, amik a világot belengik, ezek pozitív és negatív hatásúak az emberre vagy akár egy egész nemzetre nézve, szóval amelyikre jobban vágyunk, azt vonzzuk be!

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya