Tanya csak egy van! (Videó)

Forrás: 
alfahir.hu

Ezúttal bábfilmesített klippel jelentkezik a Kárpátia, mely a magyar vidék hamisítatlan életformáját, a tanyavilágot mutatja be.

Itt egy vidám hangvételű dal a tanyáról, ami a magyar vidék kiveszőfélben lévő sajátossága. Támogatás és védelem alá kellene, hogy essen ez az életforma, ez a mesevilág, amit csak akkor tud felfogni bárki is, ha pár napot van szerencséje eltölteni egy még működő tanyán – írja megjegyzésként a Kárpátia.

A klip érdekessége, hogy ahogy az egész dal mondandóját, úgy a zenekar tagjait is bábokkal szimbolizálják, melyeket a zenészek rokonai, barátai aktív közreműködésével készítettek el. Akik a mai napig emlékeznek a magyar bábfilmvilág szeretetre méltó figuráira (például a Süsü, a sárkány királyi udvarban szereplő, különböző mesterségeket megszemélyesítő alakjaira), azok bizonyára ezt a kisfilmet is számtalanszor meg fogják tekinteni.

A Kárpátia következő sorlemeze mához egy hónapra, augusztus 20-án fog megjelenni Bátraké a szerencse címmel. Mint ígérik, ezt követően jönnek a komolyabb témájú dalok is.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya