Új lemezzel jelentkezett a Radical Hungary (interjú)

Forrás: 
szentkoronaradio.com

Csíkdelnei István/NemzetiRock.hu - 2008-ban saját bevallásotok alapján minden különösebb előképzettség nélkül alakultatok meg. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, többször változott a felállás, kijött három sorlemez. Milyen érzés vissza tekinteni az elmúlt pár évre?

Radical Hungary: Először is, köszöntjük az olvasókat! Vegyes érzelmekkel gondolunk vissza az elmúlt évekre, mert jó és "rossz" dolgok is történtek a zenekar háza táján. Hogy kezdjük a rosszabbal: Két jó barátunk is elhagyta a zenekart. Joezee és Győző távozott, de a kapcsolat megmaradt. Mint látható, az új lemezen is található egy olyan dal, aminek a szövegét Győző írta. Több tagcsere nem volt, egymás között cserélgettük a hangszereket és két új gitáros érkezett hozzánk, név szerint Czukor és Csajszi. Mindketten ismertek a nemzeti oldalon. Tapasztalatukkal nagyon sokat emelték a zenekar színvonalát.

Cs.I./NR.hu - Sokan mondják, hogy stagnál a „nemzeti rock”, de ennek ellenére sok új zenekar alakul. Az kétségtelen, hogy nagyon nehéz teltházas bulit rendezni. A Ti koncertjeitek milyen népszerűek? Van stabil törzsközönség, akik mindenhová elkísérik a bandát?

Radical Hungary: Sajnos tényleg kevesebben látogatják a rendezvényeket, de nem csak a nemzeti oldal eseményeit, hanem minden mást is, a jelenlegi gazdasági helyzetből fakadóan. Azt viszont meg kell, hogy jegyezzük, hogy a nemzeti oldalon kicsit lehetne javítani a helyzeten, ha a zenekarok megbeszélnék egymás között a koncertjeik rendezési dátumát. Egyeztetnének és nem szerveznének egymásra. Ezen a vonalon elindulva mi is kevesebb koncertet fogunk adni például Budapesten és minden esetben figyelni fogunk a többi zenekarra. Természetesen van stabil közönségünk. Mindenhova a fent említett gazdasági problémák miatt nem tudnak elkísérni, de nagyon sok helyen ott vannak velünk. Mi hálásak vagyunk ezért, köszönet Nekik.

Cs.I./NR.hu - A közönség az elmúlt hetekben három vadonatúj dallal ismerkedhetett meg az új lemezről. Eddig milyenek a visszajelzések?

Radical Hungary: Hála Istennek, eddig eddig minden visszajelzés pozitív volt. A Sturmführer a legnépszerűbb, de úgy érezzük, hogy a másik kettő is tetszik a hallgatóknak. Megjegyeznénk, hogy a lemezen még hallható néhány slágergyanús szerzemény.

Cs.I./NR.hu - Visszatérő fellépők vagytok a Magyar Szigeten, idén a lemezbemutató koncertet is a Csattogó-völgyben adjátok, sőt azon kevés előadók közé tartoztok, akik egész héten jelen vannak a rendezvényen. Mit jelent számotokra ez a fesztivál?

Radical Hungary: Mi a Magyar Szigeten kerültünk be a köztudatba, ezért számunkra mindig kedves volt eme rendezvény. A fesztivál a nemzeti rock legjelesebb rendezvénye, ezért mindenki szívesen lép, vagy lépne ott fel. Nekünk sokat jelent a Magyar Sziget, biztosak vagyunk benne, hogy Szigetnek is sokat jelentenek a fellépő zenekarok. Az egészségünkre nézve azonban nem mindig előnyös, hogy egész héten a Szigeten vagyunk, mert az elsőt még csak-csak, de a második alkoholmérgezést kiheverni már elég nehéz ebben a korban.

Cs.I./NR.hu - A közeljövőben hol láthatják még a rajongók élőben a zenekart?

Radical Hungary: Június 8-án Bobán, a Gesztenye sörözőben játszunk a számunkra nagyra becsült Vádló Bitófákkal. Nyáron a Magyar Szigeten kívül nem szoktunk koncertet vállalni. Szeptember után indul az élet számunkra. Az év második felében rendezendő koncertjeink szervezés alatt vannak.

Cs.I./NR.hu - Megjelent az új lemez, „mega-bulira” készültök a Magyar Szigeten. Ezeken kívül van még valami, amiről értesíteni szeretnétek a nemzeti oldalt?

Radical Hungary: A Magyar Szigeten lesz egy-két meglepetés. Ezen kívül a nemzeti oldallal azt szeretnénk közölni, hogy ez a lemez nem jött volna létre, ha nincs a Viking Bolt, a Big Bike Pub és a Gesztenye söröző Bobán. Ezekre a vállalkozásokra és a vállalkozások vezetőire különös tekintettel figyeljenek, mert ezek az emberek nagyon sokat tettek és tesznek a nemzeti oldalért! Nagyon szépen köszönjük Nekik a támogatást, Nektek pedig a lehetőséget.

A Radical Hungary új lemeze 1000 Ft-os támogatásért cserébe szerezhető be, az alábbi "elosztóknál": Viking Bolt, Big Bike Pub, továbbá a www.radicalhungaryzenekar.hu oldalon, a radical.hungary@citromail.hu e-mail címen illetve zenekar hivatalos facebook oldalán.

(Csíkdelnei István - NemzetiRock.hu)

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya