Vidéki csávók vagyunk - interjú a Road zenekar frontemberével, Molnár Mátéval

Forrás: 
Jobbik EFOTT kiadvány

Az egyik, ha nem a legmenőbb magyar metálbanda frontemberével beszélgettünk többek között szülőföldről, pálinkáról, és a jövőbeni tervekről.

Elég aktívak vagytok, minden héten egy nagyobb buli, sok fesztiválfellépés. Szórakozás is nektek egy fesztivál, vagy kemény munkaként élitek meg?

Igazából is-is. Persze alapvetően nem tekintjük munkának a zenét, viszont a hozzáállás, a háttérmunkák és a saját elvárásaink tekintetében sokkal komolyabban vesszük és csináljuk, mint életünkben bármilyen munkahelyet és bármilyen munkavégzést. Minden bulit ugyanolyan élvezettel nyomunk le. Arról nem is beszélve, hogy egy munkahelyet lehet hogy csak a megélhetés miatt választ az ember, ez pedig szerelemből működik nálunk. Szerencsés embereknek érezzük magunkat, hogy azt csinálhatjuk, amit a legjobban szeretünk.

Többször beszéltetek arról, mennyire fontos számotokra a szülőföldetek. Mondanál erről pár szót nekünk?

Vidéki csávók vagyunk, mindig is falun éltünk. Kipróbáltam mindkettőt – falut és várost – de nem kérdés, hogy a falusi lét egyértelműen jobb számomra! Nem szégyelljük azt, hogy rutinos magabiztossággal kapjuk el a fejszét, amikor egy teherautó tűzifát kell összehasogatni a nyár közepén, hogy télen majd legyen mivel fűteni. Merőben más világ ez, ami számomra sokkal közelebb van a valósághoz, mint a városi lét. Szeretek itt élni és a többiek is így vannak ezzel. Szóval bármeddig is tartson ez a történet, mi domoszlói zenekar voltunk és maradunk is. Jó ez a hely a maga kis kedves bájaival és hibáival együtt. Ezt őszintén és büszkén ki merjük mondani.

Melyik a kedvenc pálinkátok? Mennyi fogy belőle egy turnén?

A kedvenc pálinkánk, a jó pálinka! Lehet szőlő, borpárlat, törköly. Mátrai gyerekek vagyunk, ezeket éljük főleg, de egy jó barack, meggy, vagy akár a tényleg jól elkészített kuriózum gyümölcspárlatok se maradnak sokáig az üvegben nálunk. Éves szinten pedig jóval 100 liter felett van a fogyasztás, de ez mindig annak a függvénye az adott évben, hogy a fesztivál- és klubturnék során milyen zenekarokkal futunk össze, sokan szeretik a “mi” pálinkánkat. Ha például sok közös koncert adódik a Rómeó Vérzik, a Tankcsapda, vagy a Kowalsky meg a Vega zenekarokkal, akkor akár meg is duplázódhat a mennyiség. Egy-egy ilyen jól átmulatott éjszaka után volt, hogy kifogyott a készletünk és késett az utánpótlás. Szörnyűséges napokat éltünk át akkor. Nem kívánjuk senkinek :))

Mik a terveitek a jövőre nézve? Lemez, nagyobb buli, nyaralás?

Pont ebben a sorrendben. Még idén, ősz végén jön az új nagylemez. Ezzel együtt természetesen jön a lemezbemutató turné, számunkra csak nagyobb bulik, ami amúgy nekünk a nyaralás lesz. Már  januártól az új lemezen dolgozunk. Ez most egy ilyen nagyon érlelős, nagyon türelmesen, és más metódusban készülő anyag lesz. Hamarosan csepegtetünk még további infókat a Facebook-oldalunkon a készülő albumról.

 

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya